Öne Çıkanlar kültür müdürlüğü İMAMOĞLU: O 1000 GÜN Başkan Çalık Gümüşpınar Mahallesi Beyoğlu belediye başkan adfayı
banner279

Bu haber kez okundu.

“KE” Dergisi 28. Sayısı Yayında

Her sayısında edebiyat ve sanat dünyamızın hayatta olan bir ismini “ana dosya” adı altında, hayatta olmadığı halde güçlü yapıtlarıyla kendini ölümsüzleştiren bir diğer ismini de “ek dosya” adı altında sayfalarına taşıyan “KE”; şair, yazar, Çiğdem Sezer ve 13 Ekim 1986’da bir turne yolculuğunda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden oyuncu, şair Kâmran S. Yüce’yi konuk ediyor.

“Ana dosya” konuğu Çiğdem Sezer üzerine yazan isimler arasında Ahmet Özer, A. Barış Ağır, Beytullah Kılıç, Mine Ömer, Ömer Turan, Ercan Yılmaz, Gökhan Aslan, İbrahim Dizman ve Şaban Akbaba bulunuyor. Serkan Türk’ün Çiğdem Sezer’le gerçekleştirdiği söyleşi ise, Çiğdem Sezer’in yazın ve şiir dünyasını daha derinden algılamamızı sağlıyor.

“Ek dosya” konuğu Kâmran S. Yüce’ye dair yazılarıyla yer alan isimler Orçun Üçer, Büşra Tan. Abdullah Ezik’in, Başar Başarır ve Deniz Yüce Başarır ile Kâmran S. Yüce’nin yaşamı ve şiirleri üze­rine gerçekleştirdiği söyleşiler, hayatta olmayan Yüce’ye dair, hatırlatıcı ve anlamlı bir yolculuk…

Derginin dosya dışı çalışmalarında sırasıyla Haydar Ergülen, Esat Şenyuva, Hıdır Murat Doğan, Kadir Aydemir, Mesut Barış Övün, Zeyno Sönmez, Eda Uysal, Mertcan Karacan, Umut Türkmenoğlu, Kadir İncesu, Naci Bahtiyar, Uğur Olgar, Ahmet Özbek, Yavuz Türk, Haşim Ayçiçek, Nesim Ovadya İzrail, Mohsen Hoseinkhani, Barış Yıldırım, Meryem Koç yer alıyor.

Derginin her sayısında olduğu gibi bu sayısında da, “Kitaplar Arasında” adını taşıyan sayfa, okurları yeni çıkan eserlerle tanıştırmaya devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183