Ar-Ge projeleriyle sektöründe TÜBİTAK’tan destek alan ilk marka olan Bomaksan, HVAC (Isıtma-soğutma-havalandırma) sektöründe dijital yatırımlarıyla öne çıkıyor. Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için sistem tasarlayan marka son olarak TÜBİTAK’a yaptığı başvuruda 2 projesine daha destek aldı. Projelerle, gömülü sistem yazılımı sayesinde uzaktan izlenebilirlik ve kontrol sağlanırken, aşırı yanıcı olan yağ buharı ile kıvılcımın teması sonucu meydana gelen yangın ve patlamaların önüne geçilmesi hedefleniyor.
Toz Toplama alanında Türkiye’de daha önce Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği alan Bomaksan projelerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak projeleriyle sektördeki etkinliğini artırmaya odaklanan ve dijitalleşmeyi önemseyen marka, elektronik kart, mobil uygulamalar geliştirerek endüstri 4.0 uyumunu yakalayıp hızla değişen teknolojiye ayak uydurmayı hedefliyor. Toz ve duman uygulamaları için tasarlanan mobil filtrasyon cihazı ve toz toplama filtrasyon sistemleri için otomatik dozajlama cihazının geliştirilmesi isimli projeleriyle TÜBİTAK’tan yeniden destek görmeyi başaran marka, cihazların uzaktan kontrolünü kolaylaştırırken, herhangi bir yangın ihtimalini önlüyor, temiz hava kalitesini arttırıyor.
Geliştirdikleri iki Ar-Ge projesinin TÜBİTAK’tan destek almasını değerlendiren Bomaksan Pazarlama Direktörü Burak Boysan “TÜBİTAK 1507 - KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvurusunu yaptığımız 2 adet projemiz onaylandı. Kalan diğer 3 projemizle ilgili çalışmalarımız da aralıksız sürüyor. Söz konusu iki projemizi etkin bir şekilde yönetip projede amaçladığımız kazanımları gerçekleştireceğiz. Ana stratejilerimiz arasında da yer alan ‘Yeni Nesil Çözümler’ oluşturmak hedefine de paralel olarak teknoloji konusunda Ar-Ge çalışmalarımızı devam ettirip, sistemlerimize yeni nesil yetenek ve fonksiyonlar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.
Uzaktan izlenebilirlik ve kontrol sağlanacak
Toz ve duman uygulamaları için tasarlanan mobil filtrasyon cihazı projesi ile Bomaksan, insanların temel ihtiyacı olan temiz havayı çok daha verimli bir şekilde sağlamayı hedefliyor. DUFİL PRO Filtrasyon Cihazı’nın kirli hava emişine, kaynağa çok yakın bir noktadan, operatörün zararlı partikül ve gazları solumasına fırsat vermeden yapabilmesine odaklanan proje bir cihazda kullanılacak fanı gerekli analizlerden geçirerek özel olarak tasarlamayı amaçlıyor. Kirli havayı filtreledikten sonra ortama geri veren davlumbaz tipi cihaz, geliştirilecek elektronik kart ve gömülü sistem yazılımı sayesinde uzaktan izlenebilirlik ve kontrol de sağlayacak.
Filtreler uzun ömürlü olacak
Toz toplama filtrasyon sistemleri için otomatik dozajlama cihazının geliştirilmesi projesi ise, Endüstriyel hava filtrasyon uygulamalarının en büyük tehdidi yangını ele alarak otomatik dozajlama cihazını ele alıyor. Bu cihaz ile özellikle aşırı yanıcı olan yağ buharı ve kıvılcımın teması sonucu meydana gelen yangın ve patlamaları önüne geçilmesi planlanıyor. Precoating işlemini sürekli ve periyodik şekilde yapması sayesinde filtre ünitesinin en maliyetli kısmı olan filtrelerin çok daha uzun ömürlü olmasına olanak tanıyor.