Son dakika: Kurban Bayramı tatili ile ilgili Erdoğan'dan umutlandıran açıklama!
Kurban Bayramı ne zaman sorusu merak konusu olurken günler öncesinde tatil planı yapan vatandaş sürenin ne kadar olacağını heyecanla bekliyor. Hükümet kanadında yapılan açıklamalara göre Kurban bayramının 9 gün olabileceği yönünde.
Erdoğan, cuma namazını kıldığı Hazreti Ali Camisi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Alman heyetinin 8 Eylül'de Konya’ya yapacağı ziyarete ilişkin soru üzerine Erdoğan, Almanlar'ın bu talebine NATO ile görüşerek olumlu bir yaklaşım sergilediklerini söyledi.
Erdoğan, "Bu tabii bir İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay. Bu çerçevede şu anda gerek başta Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyorlar. Şu anda da olumlu istikamette devam ediyor." dedi.
CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISI'NDAKİ HAREKETLİLİK
Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki hareketlilik ve İdlib'teki çatışmasızlık bölgesinde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine de Cilvegözü ile ilgili insani yardım konusunda hep başı çektiklerini kaydetti.
İnsani yardım konusunda düşüncelerinin hep aynı olduğunun altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Ancak insani yardım konusu ne yazık ki insani yardımdan çıkıp adeta bir silahlanma sürecine girdi. Şu anda biz insani yardıma yine varız. O noktada Cilvegözü'nü açık tutacağız ama bunlar gıdadır, ilaçtır, giyim vesaire bunlarda... Fakat iş silah gibi vesaire, bu tür şeylere dönerse, buna tabii bizim yol vermemiz, müsaade etmemiz mümkün değil. İdlib'te ise görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Milli İstihbarat Teşkilatımız bu konuda gerek Rusya ile bu görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada yine İran'la görüşmeler yapılıyor ve İdlib'le ilgili de Moskova görüşmeleri olumlu bir şekilde cereyan etti. Öyle zannediyorum ki Moskova görüşmeleri eğer uygulamada ki Astana filan biliyorsunuz bunlar bunun içinde, güvenli bölge vesaire bunlar da bu değerlendirmenin içinde yer alması halinde İdlib'i süratle çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum."
KURBAN BAYRAMI TATİLİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına yönelik soruya karşılık da "Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Bu arada, cami çıkışında kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla selamlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
BAŞBAKAN: SALI GÜNÜ DEĞERLENDİRECEĞİZ
Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp, uzatılmayacağı yönündeki soruya " Bu konuyu, salı günü Bakanlar Kurulu yapacağız Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, orada değerlendireceğiz ve oradan bir karar çıkacak." dedi.