Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Danıştay 11. Dairesi, idari mahkemesinin kararını oy birliğiyle onadı.
Dairenin kararında, Anayasa'nın 153. maddesinde yer alan, Anayasa Mahkemesince verilen iptal kararlarının geriye yürümeyeceği kuralının, "iptal edilen hükümlere göre kazanılmış, doğumu anında hukuka uygun olarak tamamlanmış ve böylece kişiye özgü, lehe sonuçlar doğurmuş, daha sonra mevzuat değişikliği veya işlemin geri alınması gibi nedenlere rağmen, hukuk düzenince korunması gereken haklara yönelik olduğu" vurgulandı.
Kararda, şu tespitler yapıldı:
"Anayasa'ya aykırı bulunarak iptal edilmiş bir düzenlemeyle ilgili uyuşmazlıkların, Anayasaya aykırılığı saptanmış hükümler dikkate alınarak çözümlenmeleri, Anayasa'nın üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesine aykırılık teşkil edecektir. Bu bağlamda, 30 fiili hizmet yılından fazla süreler için emekli ikramiyesi ödenmesine engel olan yasal düzenlemenin, Anayasa Mahkemesince iptal edilmesi nedeniyle oluşan yeni hukuki duruma göre, davacıya 30 yılın üzerinde bulunan hizmet süresi için emekli ikramiyesi ödenmesi gerektiği açıktır. İdare Mahkemesi kararında sonucu itibarıyla hukuka aykırılık bulunmamaktadır."
Danıştay 11. Dairesinin oy birliğiyle aldığı bu kararla, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararından önce emekliye ayrılanların, 30 yıldan fazlaya ilişkin ikramiyelerini almalarına olanak sağlanıyor.
Ancak, SGK'nın Danıştay'ın bu kararına karşı karar düzeltme isteminde bulunma hakkı var.
Karar düzeltme istemi de reddedilirse, Anayasa Mahkemesi kararından önce emekli olanlara fazla çalışma süreleri için emekli ikramiyeleri ödenebilecek.