Öne Çıkanlar anlık haber haberdesiniz sıcak gelişme gündem haber İmamoğlu; Bir şehir tüm imkanlarıyla adil olmalı
banner279

Bu haber kez okundu.

Uluslararası balıkçılık sorunlarına çözüm arandı

 Konferansa ev sahipliği yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç açılış konuşmasında konferansın ülkeler arasındaki güçlü ve örnek iş birliğinin bir parçası olacağını düşündüğünü belirterek, “Sarıyer İstanbul balıkçılığının yüzde 40’ını karşılamaktadır. Bu alana verdiğimiz önemi Türkiye’de su ürünleri birimi kuran ilk ilçe belediyesi olarak gösterdik” dedi.

Balıkçılığın, Sarıyer'in hem ticari hem de sosyal hayatında önemli bir yer tuttuğunu ve yaklaşık 10 bin kişi için geçim kaynağı olduğunu belirten Genç şunları söyledi:

 

GENÇ: SU ÜRÜNLERİNİN YÖNETİM MEKANİZMASI KURUMSALLAŞMALI

 

Avrupa Birliği’nin de katkılarını sağlamak üzere ‘AB Balıkçılık Pazarlama Standartlarının Uygulanması Yönünde Yerel Adımlar Projesi’ ile hibe fonuna başvurduk ve 400 proje arasında ilk 24’e giren projemiz ile bu çalıştaya ev sahipliği yapıyoruz. Su ürünleri eğitimi konusunda üniversiteler ve diğer paydaşlarımızla sertifika programları düzenliyoruz. Tarihin eksik bir halkasını tamamlamak için İstanbul Teknik Üniversitesi’nin değerli hocalarıyla birlikte boğaz müzesi kuruyoruz.

Ülkemizin balıkçılığında bilimsel destek yetersiz durumda. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde su ürünlerinin yönetim mekanizmasının daha kurumsal bir hale gelmesi kaçınılmazdır. Yeterli düzeyde teknik donanım eksikliği stok ve avlanma arasında dengenin sağlanamamasına neden oluyor. Bu sorunların çözümü konusunda yerel yönetimler olmazsa olmazdır. Biz bu konuda her türlü iş birliğine açığız.”.

 

KARADENİZ’İN ÖNEMİ ARTIYOR

 

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Uluslararası Daimi Sekretaryası (BSEC PERMIS) Genel Sekreteri Büyükelçi Michael B. Chrıstıdes, “Bu etkinlik bizim ülkeler arası koordinasyonumuzun bir sonucudur. Bu son değil biz Belediye Başkanımızla iş birliğimize devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Avrupa Komisyonu Denizcilik ve Balıkçılık Genel Müdürlüğü Akdeniz ve Karadeniz Balıkçılık Politikası Müdürü Veronika Veits gelecekte Karadeniz'in denizcilik konusunda lider hale geleceğini düşündüklerini belirterek, Avrupa Birliği'nin de 2014 yılından bu yana balıkçılık alanında politikalar geliştirdiğinin söyledi.

İstanbul balıkçılığının yüzde 40’ını karşılayan Sarıyer’de gerçekleşen ve Karadeniz Balıkçılığı’nın konuşulduğu konferansa KEİ üyesi devletler ve ilgili kuruluşları, KEİ gözlemcileri, Özel Diyalog Ortakları, Avrupa Komisyonu Denizcilik ve Balıkçılık Genel Müdürlüğü’nün Akdeniz ve Karadeniz Balıkçılık Politikası Müdürü Veronika Veits’in yanı sıra Fransa, Belçika, Danimarka, İtalya ve Yunanistan’ın da bulunduğu 10 ülkeden katılımcılar, Karadeniz’e kıyısı olan kentlerin belediyeleri, akademik çevreler, balıkçılık ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı. Balıkçılık yönetimini etkileyen başlıca konuların ele alındığı konferansta özel sektör ile kamu sektörleri arasında işbirliği mesajı verildi.

 

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183