31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasilerin saha çalışmaları sürerken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla da bu süreçte basın mensuplarıyla siyasiler hem seçim hem de özel günler nedeniyle daha sık bir araya geldi.
Büyükçekmece Mimarsinan Gaşık Restoran’da gazetecilerle buluşan AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Recep Erol, hem gazetecilerin gününü kutladı hem de seçim çalışmalarını anlattı. Erol Büyükçekmece için iddialı konuşarak, “Rakibim kim olursa olsun önemli değil ben kazanmak için aday adayıyım. Aday olup seçildiğim takdirde Büyükçekmece’de farkında olduğum tüm eksiklikleri gidereceğim” dedi.
EROL: DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DEDİK VE ÇÖZÜM ÜRETTİK
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili giriş yaparak sözlerine başlayan Recep Erol, “Yaptığınız tüm hizmetleri sadece 10 Ocak’a sığdırmak mümkün değil, zaten sürekli beraberiz ilçemizde. Mesleğinizin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bazen yaptığınız haberlerden sıkıntılara düştüğünüzün de farkındayız. Sadece bir gün değil, önümüzdeki dönemde yaz, kış sizlerle birlikte olacağız. Büyükçekmece’de yapılacak her bir projede sizlerin de fikirlerini alacağız. Büyükçekmece’nin 24 mahallesinde STK’larımızla, yerel basınımızla bu projeleri gerçekleştireceğiz.
Yer Büyükçekmece, konu Büyükçekmece. Geçmiş dönem Gürpınar Belediye başkanı sıfatımla sizin karşınızda Büyükçekmece Belediye Başkanı aday adayı olarak bulunuyorum. İBB Adayımız Murat Kurum ile sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle adayımız belli olacak.
Her gün bir STK’mızla her gün bir spor kulübümüzle birlikteyiz. Büyükçekmece’de önemli eksiklikler var. Yapılan doğrular için teşekkür ediyoruz. Yapılan yanlışların da yanlış olduğunu söylüyoruz. AK Parti muhalefeti olarak sadece yanlış demiyoruz, çözüm üretiyoruz.” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ADA BAZLI ÇÖZÜM GEREK”
Kentsel dönüşümle ilgili yapılanların yetersiz olduğunu söyleyen Erol, “Büyükçekmece’de yıkılıp yapılan binalar var. Parsel bazlı değil de ada bazlı yapsak, bunların altına otoparkları koysak, malum otopark sorunumuz var, çocuklarımızın da gezip oynayacağı yerler çoğalacak. 24 mahallemize de eşit hizmet ederek ihmal edilen mahallelere de hizmeti götüreceğiz. Mimar Sinan’ın tüm mahallelerinde kentsel dönüşümü başlatıp, camisiyle, millet bahçesiyle semt nefes alacak. Büyükçekmece yeşillik anlamında zaten zengin, bizim aracılığımızla daha fazla sosyal hizmetle ilçemiz halkın kullanımına sunulacak. Deprem toplanma alanlarını da kullanıma sunacağız. Bu ana hedeflerimizden birisidir. Büyükçekmece’de mahallelerimizin tüm sorunlarının farkındayız ve bu sorunların çözümü için de önemli bir çalışma gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.
VAATLERİNİ SIRALADI
Büyükçekmece’yle ilgili planlarını sıralayan Erol, şunları söyledi;
- Yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri mutlak suretle artırılmalıdır. Özel bakım evleri çok yüksek ücretler istiyor. Yaşlılarla ilgili önemli projelerimiz var. Onları kapalı alanlara hapsederek değil, bulundukları ortama ayak uydurmalarını sağlayacak projeler geliştiriyoruz. 24 mahallemizin tamamında Büyükçekmecemizi kucaklayan sosyal tesisler yapacağız. Anaokulları, kreşler yaparak çocuklarımızın kendinden emin bir şekilde yetişmesini sağlayacağız. Taziye evleri, kültür merkezleri oluşturmak yine amaçlarımız arasında. Aydınlatma ve peyzaj alanlarında sıkıntılar var. Sokaklarımız maalesef karanlık. Bizim Büyükçekmecemizde her yer ışıl ışıl olacak. Bu sorun bizim değil herhangi bir kurumun demeden sorunları çözeceğiz. Yine Büyükçekmece’de mezarlıklara gittiğinizde büyük problemleri görüyorsunuz. Kültürel hizmetlere önem vereceğiz. Yapılan etkinlikler daha da geliştirilecek. Belirli ülkelerden değil, diğer birçok ülkeden, Müslüman kardeşlerimiz de bize katılacak.
- Mimar Sinan sahili şu an çok kullanılamıyor. Güvenlik sorunu yaşayan bir sahil. 1 Nisan 2024’ten sonra tesislerimizle ve güvenliği sağlayarak sahili iyileştireceğiz.
- Tarım müdürlüklerimizle Büyükçekmece’deki tarım arazilerini değerlendireceğiz. Büyükçekmece halkı organik ürüne kendi ilçesinden ulaşacak.
- 24 Mahallemizde muhtarlarımız olmazsa olmazımızdır. Hepsinin ihtiyacı karşılanacak. Elektrik, su, doğal gaz, personel gibi tüm ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Muhtarlar sadece toplantıyı organize edip, insanlara ulaşacak maliyet vs. gibi şeyler düşünmeyecek.
- İlçemizde istihdam sorunu var. Büyükçekmece’de çıraklık eğitim merkezi açacağız. Gençlerimize özel eğitim sunacağız. Bu Milli Eğitim’in sorunu demeyeceğiz. Önemli olan yarınlarımızın kurtulmasıdır. Çocuklarımızın eğitilmesidir. Doktor ihtiyacı varsa doktor, avukatsa avukat, ara elemansa ara eleman. Çocuğun yeteneği neyse ona göre eğitim sağlanacak.
- Kadınlarımız güven içinde ilçemizde dolaşacak.
- Büyükçekmece’de bir tane kapalı yüzme havuzumuz yok. Spor deyince sadece futbol aklımıza geliyor. Basketbol, voleybol, su sporları vs. gibi birçok alan var. Gençlerimizi spora yönlendireceğiz. Salonlar ve yüzme havuzları yapılacak.
- Mahallelerimizde bulunan çocuk parklarımız hem eğlendirici, hem eğitici olacak. Yok dersem yalan olur ama bunların geliştirilmesi ve çoğaltılması gerekiyor.
- Buradan çocuğumuz kalkıp Beylikdüzü’ne gidiyor kütüphaneye gidiyor. Ne hizmetler veriyorsunuz? Çorba, çay ikramı gibi şeyler veriyorlar. Büyükçekmeceli gençlerin de bunlara ihtiyaçları var.
- STK’lar olmazsa olmazımızdır. Tüm derneklerimize Büyükçekmece’de yapacakları etkinlikler için yer tahsis edeceğiz.
- Kapalı Pazar alanları da olmazsa olmazımızdır. Salı pazarı yıllardır aynı yerde. Birçok semtimizde yine aynı. Her mahallemizde kapalı Pazar yerleri oluşturmamız gerekiyor. Ve bunlar sadece bir gün değil haftanın birkaç gününde olması gerekiyor. Bunlar sadece Pazar olarak değil, hanımlarımızın, gençlerimizin de kullanabileceği alanlar olacak.
- İlçemizde yaşayıp evlenemeyen gençlerimiz var. Evlenmek isteyen gençlerimize destek olacağız. Bir düğün yaparken 100-150 bini buluyor en ucuz düğünler. Belediyemizin olanakları ile düğünlerimizi yapacağız. Bunları yaparken özel sektörü de baltalamayacağız. Yapacağımız sosyal tesislerle Büyükçekmece’de bir denge kuracağız.
- Büyükçekmece Market kurup toplumun her kesimine gıda yardımı yapacağız.
- Tüm spor kulüplerimize her türlü takviyeyi yapacağız. Çocuklarımız bir yerde sabahtan akşama kadar yemeğiyle, eğitimi ve eğlencesiyle bize emanet olacak.
- Büyükçekmece’nin AK belediyeciliğe ihtiyacı var. Rakibim kim olursa olsun önemli değil, biz dersimize başladık. 1 Nisan’da kazmayı nereden vuracağımızı biliyoruz. Hasan Akgün de başkası da bizim için önemli değil kim olursa olsun.
- Deprem toplanma alanlarından ziyade deprem konteynırları vardı. Onlar gitti onları geri getireceğiz.
GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI
‘Aday olmazsanız ne olur?’ sorusunu yanıtlayan Recep Erol, “13 aday adayıyız. Tabi ki herkes kendinin hakkı olarak görüyor. Büyükçekmece’de her noktayı bilme konusunda mütevazi olamam. 2004 meclis üyesi, 2009 ilçe başkanıydım, 2014’te büyükşehir meclis üyesiydim, 2019’da yine buradaydık. AK Parti’den aday olsak da olmasak da buradayız. Ben bu dönem Büyükçekmece aday adayıyım. Aday olacağım inancıyla çalışmalarımı sürdürüyorum. Aday olmasam da aday kardeşimize yardım edeceğim, bu boynumuzun borcudur.” dedi.
‘Hasan Akgün İBB Meclisini suçluyor. Ne diyorsunuz?’ sorusunu da yanıtlayan Erol, “Geçmiş dönemde biz geçirdik kentsel dönüşüm yasasını. Kadir Topbaş zamanından bahsediyorum. O inşaatlarda gördüğünüz pankartlar var ya Hasan Akgün’e teşekkür ederiz diye. O aslında şöyle olmalı; 2019’dan önce çıkardığı karar nedeniyle Kadir Topbaş’a teşekkür ederiz. Kadir Topbaş hiç a partisi b partisi demezdi. Şu an imar müdürlüğünün imar planlarını çıkarması gerekiyor meclis üyelerinin değil. Konu insanlarımızın menfaatineyse bizim arkadaşlarımız her türlü onayı verir. Örneğin Tepecik mahallesindeki planlar halen imar müdürlüğünde bekletiliyor. İBB Pınartepe mahallesinde 3 yıl olmuş imar izni vermiyor.” ifadelerini kullandı.
“İMAR İZNİ KONUSUNDA ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR”İmar planları konusunda Büyükçekmece Belediyesi’nin çifte standart uyguladığını söyleyen Recep Erol, “Kumburgaz bölgesinin imar planlarında bir kat fazla imar çalışması vardı geçmiş dönemde. Kadir bey zamanında askı ve itiraz süreleri bitmişti ama Mevlüt bey geldiğinde oradaki çalışma yenilendi. Bir yerde imar planları iptal olduğunda. Oradaki eski imar planı yürürlüğe girer. Yasa bunu diyor. Şimdi bu o mahallelerde imar planı yok derseniz, ben derim ki dönün etrafınıza bakın 20-30 katlı binalar göreceksiniz. Onları yapan zihniyete ne diyeceğiz? Onlar da Büyükçekmece’de. İSKİ’nin koruma havzası biter bitmez başlıyor. Orada imar yoksa burada nasıl var diye düşünmek lazım.Kumburgaz’da kimse yerini terk etmek istemiyor. Ama binalar sıkıntılı. Deprem riskinden dolayı tehlikeli. Ama bunu sadece ilçe belediyesi çözemez. Bunu Murat Kurum zihniyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla bu sorunu çözeceğiz.” diye konuştu. Kent Yaşam Gazetesi