Öne Çıkanlar haberdesiniz anlık haber sıcak gelişme gündem haber İmamoğlu; Bir şehir tüm imkanlarıyla adil olmalı
banner279

Bu haber kez okundu.

Mevlüt Uysal: “Mahkemelik Olan Yat Limanının Tek Suçlusu Büyükçekmece Belediyesidir”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Seçim çalışmalarında vatandaşların yoğun ilgisi ve teveccühüyle karşılanan Başkan Uysal, Dizdariye Mahallesinde iki kahvehanede vatandaşlara “Söz Sizde” bir araya gelerek, Büyükçekmecelilerin 25 yıldır yaşadıkları sorunları ve dertlerini dinledi. “Söz Sizde” diyerek vatandaşların tüm sorunlarını dinleyen Başkan Uysal, tek tek notlarını aldıktan sonra yaşanan sıkıntılara yönelik çözüm önerilerini sıraladı.

Başkan Uysal’ın Büyükçekmece’deki programlarında AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ve MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın da destek vererek Cumhur İttifak’ının en güçlü örneğini sergiledikleri gözlendi.

-HAYALİ SEÇMENE İZİN VERMEYECEĞİZ VE BU SEFER KAZANACAĞIZ-
Bir vatandaş Büyükçekmece Belediyesi’nde görev yapan ve geçici görevlendirmeyle İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde görevlendirilen bir çalışanın boş binalara seçmen kaydı yaptığını ve bu durumun haberlere konu olduğunu hatırlattı. Geçmiş seçimlerde bu durumdan canlarının yandığı sözleri üzerine Başkan Uysal, isminin Büyükçekmece için aday olarak açıklanmasının ardından bazı çevreler tarafından boş binalara, kapı çerçevesi olmayan binalara hayali seçmenler taşındığını ancak, “Bu sefer kazanacağız. Niye kazanacağız çünkü önceki seçimlerdeki gibi seçmen kaydırıp ya da seçimlerde hile yapmalarına izin vermeyeceğiz. Benim aday olduğum açıklandıktan sonra boş binalara, kaba inşaatı bitmemiş, kapı çerçevesi olmayan binalara hayali seçmen gösterdiler. Biz bunları bildirip konuyu yargıya taşıdık ve iki kişi tutuklandı” ifadelerini kullandı.

-BÜYÜKÇEKMECE’NİN DAHA FAZLA ÜNİVERSİTEYE İHTİYACI VAR-
Başkan Uysal bir vatandaşın, “Başkanım Büyükçekmece’ye üniversite istiyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna; “Büyükçekmece’de iki tane üniversite var. Biz Büyükçekmece’de eğitimde pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Üniversitelerle ilgili olarak, eğitimle ilgili olarak özel sektörün önünü açıp kamunun da gelebileceği yönde hareket edersek problem olmaz. Biz belediye olarak alt yapıyı hazırlarsak, yer verelim dersek hem özel sektör hem de kamu buraya gelip yatırım yapmak elbette ister. Bizim planımız üç veya dört üniversitenin daha Büyükçekmece’de aktif bir şekilde çalışmasını sağlamak. Çünkü burada gençlerin üniversiteye ihtiyacı var. Biz belediye olarak ulaştırma ve altyapıyı sağlayıp gel şuraya üniversite yap diyeceğiz” cevabını verdi.

-MAHKEMENİN KARARINI BEKLEYECEĞİZ-
Başkan Uysal Büyükçekmece’de 20 yıldır yat limanı sorunu yaşandığını ve vatandaşlardan da kendisine bu konu ile ilgili olarak sık sık soru şikayet geldiğini kaydederek şu açıklamada bulundu: “Yat limanı projesi bir şirkete ihale edilmiş ve bu şirket bu projeyi yapamamış. Daha sonra başka bir şirkete ihale edilmiş. İhaleyi alan yeni şirket ise önceden devleti defalarca zarar uğratmış bir şirket ve ihaleyi alan ilk şirketle ortakları aynı. Adresleri de aynı. Bunun üzerine devlet bu şirkete dava açmış ve ardından da mahkeme yat limanı ihalesini durdurmuş.

Başkasına suç bulmak yerine bu işi doğru yapmanın usulü yok mu? Mahkeme orayı aklı başında inceleyip kararını verdikten sonra biz oraya gidebiliriz. Biz, ‘bu yat limanını yapacağız’ desek mahkeme de iptal kararı verirse ne yapacağız o zaman? Yat limanına araçların çok rahat giriş çıkışların olması lazım. Büyükçekmece mahalleleri arasında bile doğru dürüst giriş çıkış yokken o yat limanının oraya araç girişi nasıl olacak?  Yat sahibi birinin gidebileceği mekanlar yat limanı yakınında yok ise otoparkı yok ise o yat limanının önemi yok. Bize göre Mimar Sinan’ın oraya yapılması daha doğru olurdu. Şimdiki proje için belirlenen yer doğru bir tercih değil. Ayrıca rakibimiz bu yat limanı ile ilgili olarak mahkeme sürecine girmiş. Ben de bu konuda konuşmayı doğru bulmuyorum. Benim yat limanı ile ilgili yapacağım şey mahkeme sonucunu beklemek. 1 Nisan’da görevi devralırsak mahkemenin verdiği karara göre oturup bir değerlendirme yapacağız. Yat limanını başka yere taşımak mı karlı yoksa olduğu yerde devam ettirmek mi karlı bunu araştıracağız ve çıkan sonucu sizlerle paylaşacağız.”

-ALTERNATİF ÜRETMEZSEK VATANDAŞ KENDİ ALTERNATİFİNİ ÜRETİR-
Büyükçekmece’de toplu konut yapılıp yapılmayacağı ile ilgili olarak bir soruya Başkan Uysal, “Vatandaşımıza biz öyle bir imkân sunmalıyız ki gecekondu yapmak zorunda kalmasın” cevabını verdi. Alternatif sunulmadığı sürece vatandaşın kendi alternatiflerini ürettiğini belirten Uysal şöyle devam etti: “Bizler vatandaşımıza alternatif göstermeliyiz. Kiptaş – TOKİ maliyetine çok yerde vatandaşlarımıza konut verdi. Bunu biz özellikle bu bölgelerde yapmak zorundayız. Bu zor değil. Kamu olarak hazinenin bir arsasını düşük maliyete alıp, imarını yaparak, ve yapımını da uygun fiyatlara yaparak kişi başı maliyete böldüğümüzde çok uygun fiyat ortaya çıkar. Dolayısıyla biz öyle bir imkân sunmalıyız ki vatandaşımız gecekondu yapmak zorunda kalmasın. İnşallah bunu Büyükçekmece’de sağlayacağız. Öncesinde Başakşehir’de sağladığımız gibi.”

-HER TARAFTA “AMPÜLLER” YAKACAĞIZ-
Bir vatandaşın, “Başkanım Albatros ile ilgili olarak projeniz nedir? Ayrıca Büyükçekmece’de ciddi aydınlatma sorunu var. Çözümü adına projeniz var mı?” sorularına Başkan Uysal, “Cumartesi açıkladığımız projelerimiz içerisinde tematik projelerimiz de vardı. Albatros’u yeşil alan park olarak koruyacağız. Orayı Cumhuriyet temalı bir park yapacağız. Cumhuriyet’in kuruluş aşamasında yaşananların anlatıldığı tematik park olacak. İçerisinde mini müzeler yer alacak. Zaten oranın imarını da mahkeme iptal etti. Oraya ruhsat verilemez” cevabını verdi.

Büyükçekmece’nin artan nüfusu ve beraberinde altyapı eksikliğinden dolayı yeni trafolar kurulamadığının bilgisini veren Başkan Uysal, “Büyükçekmece’nin yeterince aydınlatılamaması ile ilgili olarak iki problem var. Altyapı eksikliği ve enerji dağıtım şirketleri. İlçe belediyesi altyapı konusunda destek olmadan enerji dağıtımını yapan şirketler bu sorunu gideremez. Eğer şirkete trafo yeri göstermezsen artan nüfusla birlikte doğan aydınlatma ihtiyacı için yeni trafoyu nereye koyacak, nasıl değiştirecek. Bu konuda ilçe belediyesi altyapı hizmetlerinde ilgili şirkete yardımcı olması gerekiyor. Büyükçekmece’de bu konuda eksiklikler var. Çünkü nüfus artışı olunca yeni trafo yerleri belirlenmemiş altyapı geçiş noktaları kamulaştırılamamış, şirket yatırım yapmak istese de yapamıyor. Şirketlerin de ihmali vardır. Şirketler hangi ilçe tarafından sıkıştırılırsa gidip yatırımını oraya yapıyor. İlçe olarak bu durumu takip etmemiz lazım.

Büyükçekmece’yi şehir yapacağız. Aydınlatma olmadan şehir yapılmaz. Aydınlatma olması için de dağıtım firmasını devamlı sıkıştırmamız gerekiyor. Eğer bunu da yapmazsak bakanlıkla iletişime geçip baskı kurulabilir. Başakşehir’de caddeler pırıl pırıl yanıyorsa burada neden yanmıyor. AK Parti olarak bizim logomuz ampul. Her tarafta ampulleri yakacağız” diye konuştu. Başkan Uysal’ın bu yanıtına Büyükçekmece sakinlerinin uzun süre alkışla destek verdikleri gözlendi.

Başkan Uysal, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ve MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın “Söz Sizde” programlarının ardından Dizdariye Mahallesinde ev ziyaretleri yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183