Öne Çıkanlar Türkiye bm-sekreter-türkmenistan Bozkurt Polat İstanbulda Konut Aidatları Cep Yakıyor! Enstitüsü
banner279

Bu haber kez okundu.

Çocuklarda ortodonti tedavisi için geç kalmayın!

 

Süt dişlerinin dökülmesini beklemek doğru mu?

Bir çocuğun diş yapısı çeşitli genetik faktörler de dahil olmak üzere dış etkenlere bağlı olarak ortodontik tedaviye ihtiyaç duyabilir. Her ne kadar birçok aile doğru zamanın süt dişlerinin tamamını döktüğü ve kalıcı dişlerinin çıktığı dönem olduğunu düşünse de bu durum her zaman geçerli olmayabilir. Çoğu doktor çocuklarda ortodontik tedaviye sürekli dişlerin tümünün süt dişlerinin yerini aldığında başlar. Bununla birlikte bazı vakalarda tedaviye erken başlamak sonradan oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi ve çene yüz gelişiminin yönlendirilmesi açısından önemlidir. Bu anlamda, eğer çocuğunuzda ortodontik tedaviye yönelik bir ihtiyaç varsa ihmal etmeden uzman bir doktora başvurun. Hekiminiz çocuğun diş yapısındaki bozuklukları dikkate alarak uygun tedavi sürecini başlatacaktır.

Çocuklarda diş problemlerinin ortaya çıkma nedenleri;

·         Beslenme bozuklukları,

·         Ağızdan nefes alma,

·         Yanlış yutkunma,

·         Parmak emme,

·         Yalancı emzik,

·         Diş eti problemleri,

·         Süt dişlerin erken kaybedilmesi,

·         Genetik yatkınlık.


Ortodonti tedavisi için en uygun yaş…

Ortodonti tedavisinde en uygun dönem çocuğun diş yapısındaki duruma göre değişkenlik gösterir ve bu duruma hekim karar verir. Burada ailelere düşen görev ise vakit kaybetmeden bir hekime başvurmaktır. Diş hekimleri genellikle ortodonti tedavisini 7 yaşından itibaren başlatırlar. Bu dönemde alt ve üst kesici dişler sürmektedir ve daimi azı dişleri genellikle sürmüştür. Çapraz kapanış, çene darlığı, asimetri, sürecek dişler için yer darlığı ve daimi dişlerin gömülü kalması gibi sık karşılaşılan problemler kötüleşmeden önlenebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183