Öne Çıkanlar Feyzullah Mahallesi survivor parkuru hayrettin atasoy İbrahim Biter ziyaretçi akını
banner279

Bu haber kez okundu.

Esenyurt'ta temizlik hareketi başladı

Esenyurt’ta “Bütünleşik Kent Temizliği” hareketi start aldı. Esenyurt Belediyesi ve Esenyurt Kaymakamlığının ortaklaşa başlattığı program ile meydanlar, caddeler, sokaklar temizlenip yıkanarak hijyenik hale getirilecek. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarlarının azaltılması ve geri dönüşümün sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla başlatılan seferberlik ile vatandaşların ve çocukların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Esenyurt Belediyesinin, Esenyurt Kaymakamlığı ile planladığı “Temiz Yurt, Esenyurt” seferberliği başladı. Etkinliğin ilk adımı Cumhuriyet Meydanı'nda atıldı. Projenin tanıtımında sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlar, ve ilçedeki 6 partinin temsilcilerinin olması programa olan yoğun ilginin göstergesi oldu.

ESENYURT KÜRSÜYE TAŞINDI

Sahneye ilk olarak gelen isim öğrenci irem Bel oldu şiir okudu. Anneleri temsilen 3 çocuk annesi Ayten Oragaz Esenyurt’un bu projeyle  her gün biraz daha güzelleşeceğini söyledi. Engelliler adına konuşan görme Gamze Eker, “Bizler temiz bir çevre bırakırsak geleceğe de katkı sunarız. Çevre temizliği sadece çöp toplamak değil başka unsurlarda önemli. Cam şişeler etrafa atılmamalı, yeşil doğaya sahip çıkılmalı” dedi. 123 nolu minibüsçüler derneği başkanı Yücel Tanış, Esenyurt Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Gürsel Doğan, Esenyurt Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kalaycıoğlu, Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Orehan Onur, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Aygün, İyi Parti Esenyurt İlçe Başkanı Bülent Ural, MHP Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Yılmaz, DEM Parti İlçe Başkanı Yavuz Dursun, AK parti Esenyurt Meclis Üyesi Togay Çoban ve CHP ilçe başkanı Hüseyin ergün kürsüye gelen isimler oldu.

ÇOCUKLARIMIZA DA YETSİN

Program açılışında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, "Toprağı, yeşili, ağacı öyle kullanmalıyız ki gelecekteki çocuklarımıza da yetsin. Yani bu dünya babalarımızdan miras aldığımız dünyadan ziyade çocuklarımıza emanet ettiğimiz dünyadır. Bunun için çevre temizliğini bir şart, bir alışkanlık haline getireceğiz. Şehrimizi temiz tutmayı, şehrimizi koruyup kollamayı, alışkanık haline getirme görevimiz vardır. İşimiz gücümüz Esenyurt, işimiz gücümüz Türkiye. Çünkü Esenyurt bizim evimiz, çünkü Türkiye bizim yuvamız. İşte bu evi birlikte, el ele temiz tutmak hepimizin görevi. Bu görevi yerine getirmek yurtseverliğin en başta gelen görevidir" dedi.

KİRLETEN ÖDER KURALI

Kürsüden vatandaşlara seslenen Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, "Devletimizin vatandaşlarından beklediği çevremizi temiz tutmamız, çevreyi kirletmememiz. Gelişmiş ülkelerde bir klişe vardır; "Kirleten öder'. Ama maalesef bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde eğitim düzeyiyle de ilgili olarak kirletene ödetemiyoruz. Bunu devlet ödüyor, belediye ödüyor, kirletmeyen vatandaş ödüyor” diye konuştu.

BANDO EŞLİĞİNDE ÇÖP TOPLADILAR

Konuşmaların ardından katılımcılar bando eşliğinde programın yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’ndan, ellerindeki pankartlarla Tabela Meydanı’na yürüyüşe geçti. Bando eşliğinde çöp toplayarak görevlileri ve yürüyüşe katılanları Tabela Meydanı’nda bir sürpriz karşıladı. Burada kurulan sahneye çıkan çocuklara bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Prof Dr. Ahmet Özer şarkılar söyledi. Son olarak toplanan çöplerle verieln fotoğrafla çevreye sahip çıkmanın önemine dikkat çekildi.

HABER / SÜMEYRA DUĞAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183