Zeytinburnu Kitapçısı Buluşmaları’nın aralık ayı söyleşisi gerçekleşti. Merve Akbaş’ın moderatörlüğünde, 27 Aralık Cuma akşamı saat 19.30’da başlayan söyleşinin konuğu yazar Ahmet Çiğdem oldu. Sohbet Ahmet Çiğdem’in yeni kitabı “Bazı Eski Yanlışlar Bazı Yeni Yanılgılar” kitabı çerçevesinde ilerledi. Bugüne dek önemli konukları ağırlayan Zeytinburnu Kitapçısı Buluşmaları’nın aralık ayı söyleşisi, Merve Akbaş’ın sunumuyla Zeytinburnu Kitapçısı’nda gerçekleşti. Bu ayın konuğu yazar Ahmet Çiğdem oldu. Kültürel ve entelektüel alanda; çeşitli konu ve kavramların irdelendiği söyleşide Ahmet Çiğdem son kitabı “Bazı Eski Yanlışlar Bazı Yeni Yanılgılar” hakkında da konuştu.
“KİTAP DIŞINDA DÜNYAMIZI ZENGİNLEŞTİREBİLECEK BİR ŞEY YOKTU.”
Kendi okurluk ve yazarlık serüvenini anlatan Çiğdem, okurluğunun yazar olma niyetiyle başlamadığını ifade etti:
“Bizim için okuma çok amaçsal bir şey değildi. Okumaya başladığımızda, bizim okumaktan başka yapabilecek bir şeyimiz yoktu. Hayatı zenginleştirmenin, manalı kılmanın başka bir yolu yoktu. Kitap dışında dünyamızı zenginleştirecek bir şey bulunmuyordu. Dolayısıyla bizim için okuma araçsal ve rasyonel değerlendirilebilecek ve sonucunda yazmaya götürecek bir faaliyet değildi.”
“ENTELEKTÜELLERİN MİSYONU, GEÇTİĞİMİZ DÜNYAYA AİTTİ.”
Ahmet Çiğdem, entelektüelin çağımızdaki konumu üzerine konuştu: “Entelektüel dediğimiz bir varlık var. Bu varlığın tarihi, kültürel, siyasi bir misyonu yadırganamaz. Ama bu misyon geçtiğimiz dünyaya ait bir şeydi. Entelektüeller bu misyonu öne sürerek bugünkü konumlarını ve varlıklarını meşrulaştıramazlar. Biz de bu mirasa hürmeten ve o mirasın taşıdığı özgürleşim imkanına dayanarak onları yok sayan tutuma onay veremeyiz.”
HABER MERKEZİ