Öne Çıkanlar DEPREM NE YAPMALIYIZ Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi haberdesiniz Avcılar Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tetik Bulamaç
banner279

Bu haber kez okundu.

Rusya'nın 5 Savaş uçağı ve 1 Helikopteri düşürüldü

Diplomatik gerilimin uzun süredir tırmanmakta olduğu Rusya-Ukrayna sınırındaki kriz sıcak çatışmaya dönüştü.

İlk olarark Rus yanlısı ayrılıkçı grupların çoğunlukta olduğu Luhansk ve Donetsk bölgelrinin bağımsızlığını tanıyan ve sonrasında buralara asker gönderen Rusya Ukrayna'nın bazı bölgerini bombalamaya başladı. Rusya devlet başkanı Putin'in duyurduğu üzere Donbas'a operasyon başlatıldı.

Öte yandan Ukrayna devlet başkanı Zelensky; "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız" ifadelerini kullandı.

Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada ise, Ukrayna'nın hava savunma sistemlerinin 5 rus savaş uçağı ve 1 helikopteri düşürdüğü belirtildi.

Rusya tarafının yalanladığı haber Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183