Öne Çıkanlar istanbul iş ortaklı haberler haberdesiniz Ödülleri Kim Kazandı
banner279

Bu haber kez okundu.

Kadının güçsüz bırakıldığı aile güçlü olabilir mi?

 Raporda yer alan yasal haklardan geri adım örnekleri:

·         Şiddet mağduru hakkında koruma kararı verilmesi için “belge-delil” zorunlu olması ya da koruma süresi kısaltılması önerilmiş.

Oysa yürürlükteki 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna göre şiddet mağduru hakkında “belge-delil” aranmaksızın 6 ay süreli koruma kararı veriliyor.

 

·         2002 yılında Medeni Kanunda eşlerin birlikte edindikleri malların eşit paylaşılması kabul edilmişti.

Bu raporda ise, evlilik eşin ölümüyle sona erdiğinde sağ kalan eşin edinilen mallardan pay alma hakkının kaldırılması öneriliyor. Bu değişiklik yapılması halinde özellikle sağ kalan kadın eş mağdur olacaktır.

 

·         Aile Danışmanlık hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla verilmesi öneriliyor. Toplumun temeli olan ailede, Medeni Kanun yerine din adına uygulamalar dayatılacak.

Meclis Araştırma Komisyonu Raporu kadını birey olarak görmeyen bir zihniyetle yazılmış olup, uzun yıllar verdiğimiz mücadeleler sonunda, kadınların sahip oldukları eşit hakların geri alınmasına yöneliktir. Ailenin güçlendirilmesi bahanesiyle bu hakların geri alınması girişimlerine sessiz kalmayacağız.   

Nazan Moroğlu

İKKB Koordinatörü     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183