Öne Çıkanlar Anıtkabirde Atatürke Saygı Duruşu Bu Fotoğrafa İyi Bakın..! Unutulmaz Şarkılar Yasin kartoğlu DNA

Bu haber kez okundu.

İstanbul'da 675 Bin Anne 159 Milyon Kez Anne Kart'tan Faydalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hayata geçirdiği Anne Kart projesi, annelerin sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılımını teşvik etmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Bugüne kadar toplamda 675 bin anne, 159 milyon kez ücretsiz toplu ulaşım hizmetinden faydalandı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 0-4 yaş arası çocuğu bulunan annelere yönelik olarak başlatılan Anne Kart uygulaması, İstanbul'un geniş coğrafyasında yaşayan annelerin günlük yaşamlarında önemli bir destek haline geldi. Şu an itibarıyla aktif olarak 348 bin anne, bu uygulamadan yararlanmaya devam ediyor.

SON BİR YILDA ANNE KART İLE 57 MİLYON ÜCRETSİZ GEÇİŞ SAĞLANDI

2023 Mayıs - 2024 Mayıs tarihlerini kapsayan son bir yılda ilk kez kart başvurusu, kayıp ve yenileme ile beraber 146 bin 114 Anne Kart verildi. Son bir yıl içerisinde 348 bin aktif Anne Kartlı toplam 57 milyon kez toplu ulaşım hizmetinden ücretsiz yararlandı.

NASIL ANNE KART SAHİBİ OLUNUR?

İlk kez başvuru yapacak olan anneler, https://bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden online olarak başvurularını yapabiliyor.

Kayıp ve yenileme işlemlerinin yanı sıra ilk başvuru işlemleri için de nüfus cüzdanı aslı ve son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafla en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi’ne şahsen gidilerek Anne Kart temin edilebiliyor.

Başvurunun, başvuru sahibinin eş ya da çocukları tarafından yapılması durumunda her iki kişinin de (kart sahibi ve başvuru yapan kişi) kimlik aslını ibraz etmesi gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183