Öne Çıkanlar Ak Parti milletvekili Hamas Bağcılar Belediyesi Mehdi Kaygısı Spor Toto
banner279

Bu haber kez okundu.

Festival Söyleşilerin İlk Konuğu Murat Meriç

11.Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen, Sahaf Söyleşileri başladı. Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Ümit Nar’ın üstlendiği 8. Sahaf Söyleşileri’nin ilk gün konuğu Murat Meriç oldu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın eşi Zehra Çalık ile birlikte katıldığı etkinlikte Meriç, “Lüküs Hayat’tan Azizname’ye: Memleketin Müzikli, Oyunlu Tarihi” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Türkiye’nin müzikal tarihine dair önemli bilgilerin paylaşıldığı söyleşide Meriç, 1930’lardan 1990’lara kadar uzanan dönemde Türkiye’de sahnelenen müzikli oyunların ve müzikallerin gelişimini anlattı. Murat Meriç, söyleşi boyunca Türkiye’de müzikal tiyatro ve müzikal oyunların tarihsel gelişimini ele alarak, dönemin sosyo-kültürel yapısını ve bu yapıların müzikal türler üzerindeki etkilerini de dinleyicilerle paylaştı.

ÇALIK: SAHAF SÖYLEŞİLERİ VAZGEÇİLMEZ ETKİNLİKLERİMİZDEN BİRİ OLDU

Oldukça keyifli geçen söyleşinin ardından Murat Meriç’e çiçek ve plaket takdiminde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Türkiye’nin geçmişten günümüze çok önemli değerler biriktirdiğini vurgulayarak, “11. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlediğimiz Sahaf Söyleşileri Beylikdüzü’nde vazgeçilmezimiz oldu. Bu gibi etkinlikleri kentimizde düzenlemeye ısrarla devam edeceğiz. Biz Beylikdüzü’nde yaşayan bütün komşularımıza yarının öncüsü işler yapacağımızın sözünü vermiştik. Bundan sonra da ekip arkadaşlarımızla birlikte güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Sahaf Söyleşileri’nin ilk gününde güzel ve keyifli sohbeti için Murat Meriç’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MERİÇ: FERHAN ŞENSOY’U GENCO ERKAL’I VE DAHA BİRÇOK İNSANI ANDIK

üzerinden Türkiye’nin tarihini anlatmaya çalıştığını ifade eden Murat Meriç ise “İnsanlarla yan yana olmak ve onlara eskileri anlatmak yeniden eskileri yaşatmak çok güzel. Türkiye’nin içinde bulunduğu hikayenin aslında daha öncesinde var olduğunu şarkılardan, müzikallerden ve oyunlardan görüyoruz. Bunları paylaşmak benim açımdan çok güzel oldu. İnsanların kitaplarla buluşması ve kalabalık oluşturması hele ki bu dönemde çok çok önemli ve bu ortamı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Ferhan Şensoy’u Genco Erkal’ı ve daha birçok insanı andık. Nazım Hikmet’in dediği gibi dostların arasındayız, güneşin sofrasındayız burada kalmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Sahaf Festivali kapsamında aynı zamanda gece mezatı da gerçekleşti. Birbirinden önemli eserin farklı dönemlere ait baskılarına ulaşma imkanı yakalayan kitapseverlerin açık artırma usulü ile kitaplara sahip oldu. Festival kapsamında düzenlenen ve birbirinden değerli konuklar ile gerçekleşen söyleşiler, 25 Ağustos tarihine kadar her gün 18.30 – 20.00 saatleri arasında izleyicilerle buluşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183