Öne Çıkanlar ibb Kartal Belediyesi Beylikdüzü Belediyesi istanbul CHP
banner279

Bu haber kez okundu.

Eyüpsultan'da gayrimenkul satışları bütçenin de üzerindeymiş

Başkan Özmen “Belediyenin 2024 ilk bütçesinin 2 katından fazla gayrimenkul satışı olmuş”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, bir önceki dönemde gerçekleştirilen belediyeye ait taşınmazların satışlarıyla ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Özmen, önceki dönemde, belediyenin 2024 ilk bütçesinin 2 katından fazla gayrimenkul satışı olmasına rağmen 4.7 milyar TL yıl sonu borcuyla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Eyüpsultan Belediyesi Stratejik Plan ve bütçe sunumunda belediyeye ait taşınmazların satışı ve borçlar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, bu borcun 420 bin Eyüpsultanlıyı ilgilendirdiğini belirtti.

“21 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR ALANIN SATIŞ VE DEVRİ GERÇEKLEŞMİŞ”

2020, 2021, 2022, 2023 yıllarında belediyeye ait tam 23 taşınmazın satıldığının, 2 taşınmazın da borçlara karşılık kamuya devredildiğinin altını çizen Başkan Özmen, “Söz konusu 23 adet taşınmazın toplam satışından belediyemiz kasasına 31 Mart 2024 tarihi itibariyle giren para 3 milyar 342 milyon 926 bin 648 TL. Yani 3.4 milyar TL gelir. Bunun yanı sıra 2020 ve 2021 yıllarında vergi borcuna mahsuben toplam 6 bin 567 metrekare büyüklüğünde iki taşınmazımız da yaklaşık 38 milyon TL tutarında bedelle kamuya devredilmiştir. Sonuç olarak geçmiş dönemde 25 adette 146 bin 389 metrekare büyüklüğünde, bir diğer ifadeyle 21 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın, toplam 3.380 milyar TL bedelle satış ve devri gerçekleşmiştir” dedi.

“BELEDİYENİN TÜM MÜLKLERİNİN 5’TE 1’İ 4 YIL İÇERİSİNDE SATILMIŞ”

Belediyenin tüm mülklerinin 5’te 1’inin, satılabilir mülklerinin ise yarısının 4 yıl içerisinde satıldığına dikkat çeken Başkan Özmen, “Bahse konu olan taşınmazların satıldığı tarih itibariyle bugünkü değeri, gayrimenkulün günümüzdeki değer artışından bağımsız olarak tüfe üzerinden hesaplandığında, tamı tamına 10.9 milyar TL, yaklaşık 11 milyar TL” diye konuştu.

“420 BİN EYÜPSULTANLI 4.7 MİLYAR TL YIL SONU BORCUYLA KARŞI KARŞIYA”

Belediyenin borçlarının tüm Eyüpsultanlıları ilgilendirdiğini belirten Başkan Özmen, şöyle devam etti:

“Yani sonuç olarak bugünkü rakamlarla 2024 ilk bütçesinin 2 katından fazla gayrimenkul satışı olmasına rağmen, az önce ifade ettiğim üzere kabaca 4.7 milyar TL yıl sonu borcuyla karşı karşıyayız. Sadece ben değilim, sadece siz değil, 420 bin Eyüpsultanlı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183