Öne Çıkanlar Ak Parti milletvekili Hamas Bağcılar Belediyesi Mehdi Kaygısı Spor Toto
banner279

Bu haber kez okundu.

Erkek İşi Değil Emek İşi Eğitimleri Büyük İlgi Görüyor

KADINLARA ÖZEL TAMİR, BAKIM VE MÜDAHALE KURSU

Toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren Avcılar Belediyesi kadınların her alanda eşitliğini hedefleyen çalışmalarına devam ediyor. Kadınların günlük hayatta karşılaştığı teknik sorunlarla başa çıkmaları için başlatılan “Erkek İşi Değil, Emek İşi” eğitimleri kadınlardan tam not aldı.

Eğitimlere katılan kursiyerler, araçların genel bakımı ve lastik değişimi gibi teknik konulara dair kapsamlı bilgi edinirken, uygulamalı eğitimlerle becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Tamir atölyelerinde ise; sıhhi tesisat bakımından, ampul ve musluk değişimine, lavabo giderinden priz değişimine kadar günlük hayatı kolaylaştıracak bilgiler ediniyor.

“KADIN İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARIR”

Kursa katılan kadınlar, bu tür eğitimlerin hem özgüvenlerini artırdığını hem de günlük hayatta karşılaştıkları teknik sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Genellikle erkeklere atfedilen işleri kadınların da kolaylıkla yapabileceğini söyleyen bir kursiyer; “Erkekler araçları boşuna tamire götürüyor. Önceden hiçbir bilgimiz yoktu, şimdi ise kendi aracımıza bakım yapabilir ve lastik değiştirebilir hale geldik.” dedi.

Eğitimin önemine dikkat çeken bir diğer kursiyer ise; “ Kendimizi daha özgüvenli ve bağımsız hissediyoruz. Kadınlar isterse her şeyi başarabilir, Avcılar Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183