Öne Çıkanlar DEPREM NE YAPMALIYIZ Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi haberdesiniz Avcılar Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tetik Bulamaç
banner279

Bu haber kez okundu.

Bebeklerini kaybeden aileler harekete geçti

Türkiye, 12 bebeğin ölümüne neden olan ve İstanbul'da patlak veren yenidoğan çetesi skandalıyla sarsıldı. Skandalın ardından, Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'da faaliyet gösteren bazı özel hastanelerde yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bazı bebeklerin sahte epikriz raporu düzenlenerek hastanede fazla süre yatırıldığı ve SGK'dan haksız kazanç sağlandığı, bu bebekler arasında şüpheli şekilde yaşamlarını yitirenler olduğu ortaya çıktı.Bunun üzerine aileler harekete geçti. Kocaeli’nde yaşayan İbrahim Altan CİMER’e şikayet başvurusu yaptı. Altan başvurusunda çocuğuna ameliyat ile beslenmesi için takılan beslenme hortumu çıkarıldıktan sonra beslenemedi ve beslenemediği için de 7 Temmuz’da saat 16.00 sularında vefat etti. Çocuğumun kesin ölüm nedneinin tespiti için otopsi yaptırılmasını istiyorum. Çocuğumun vefat etmesinde ihmali olduğunu düşündüğüm B.E. isimli doktor ve Özel F. Hastanesi yetkililerinden davacı ve şikayetçiyim" sözlerine yer verdi. Niğde’de 18 Mayıs 2022’de Özel H. Hastanesi’nde doğum yapan Reyhan Öcal da bebeğinin ölümünün şüpheli olduğu iddiasında bulundu.  Öcal, kendilerine şeker hastası olduğu için bebeğinin kuvözde yatması gerektiğini ancak nefes almasında sıkıntı olduğunu söylediklerini ifade etti. Aynı hastane hakkında internetteki şikayet sitelerine Safiye isimli bir kullanıcı tarafından girilen şikayet bildiriminde de benzer iddialara yer verilmesi dikkati çekti.  Sakarya’da yaşayan Kamil Tan isimli vatandaşın bebeği, 28 Kasım 2018’de Adapazarı’nda bulunan Özel B. Hastanesi’nde dünyaya geldi. Tan’a bebeğinin bir süre kuvözde kalması gerektiği ve bunun rutin bir işlem olduğu ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:
Yenidoğan çetesi4 Il
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183