Öne Çıkanlar İMAMOĞLU: O 1000 GÜN Başkan Çalık Gümüşpınar Mahallesi Beyoğlu belediye başkan adfayı çevre yönetimi
banner279

Bu haber kez okundu.

Beşiktaş'ta Gençlere Proje Desteği

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, gençlere yönelik hayata geçirecekleri önemli bir gelişmeyi daha duyurdu. Beşiktaş'ta yer alan ve gençlerin proje fikirlerini destekleyecek yeni bir ‘Proje Noktası’ hizmete açılıyor. Beşiktaş’ın öğrenci kenti kimliğini pekiştiren bu yeni merkez, 18-30 yaş arasındaki gençler için büyük bir fırsat sunacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, gençlerin Beşiktaş'ın sunduğu bu yeni imkanlardan en iyi şekilde yararlanacağını umduğunu ifade ederek yayınladığı videoda;

“Sevgili gençler,

Bugün size hayat yolculuğunuzda faydalı kazanımlar sağlayacak önemli bir gelişmeyi duyurmak istiyorum. Dokuz üniversitesi ve çok sayıda okuluyla büyük bir öğrenci kenti olan Beşiktaş’ta sizlere sözünü verdiğimiz Proje Noktamızı hizmete açıyoruz. Burada, 18-30 yaş arası gençleri, gençlik çalışmaları yürüten kişi ve kurumlarla bir araya getiriyoruz.

Bu Proje Noktamızda sizlere, başta Avrupa Dayanışma Programı olmak üzere Avrupa Birliği Erasmus+ projelerine dair danışmanlık hizmeti vereceğiz. Ayrıca, uzman proje koordinatörlerimiz ile yüz yüze görüşebilmenize olanak sağlayarak ulusal ve küresel düzeyde proje fikirleri üretmenize yardımcı olacağız. Geleceğinizde fark yaratacağını umduğumuz bu desteğimizden yararlanmanız için hepinizi Proje Noktamıza bekliyorum.

Şunu unutmayın, Beşiktaş hepimizin. Siz geleceğinizi inşa ederken biz de “iyi ki” diyeceğiniz katkıları sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

GENÇLER ETKİLİ PROJELER ÜRETME ŞANSI BULACAK

Konuşmasında ayrıca, Atatürk'ün "Bütün ümidim gençliktedir" sözünü hatırlatan Başkan Akpolat, gençlerin yarının liderleri ve değişim yaratıcıları olarak büyük umut taşıdığını vurguladı.

Proje Noktası, gençlerin proje fikirlerini geliştirebileceği, uluslararası projeler hakkında bilgi alabileceği ve destek alabileceği bir merkez olarak hizmet verecek. Gençler, Beşiktaş’taki bu yenilikçi merkez aracılığıyla ulusal ve küresel düzeyde etkili projeler üretme şansı bulacak. Sivil toplum kuruluşları, gençler ve gençlik çalışanlarının katıldığı Erasmus+ proje yazımıyla ilgili eğitimler alacak. Erasmus+ projelerinde deneyimi olmayan gençlere yönelik proje simülasyonu yapılacak. Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ile ilgili bilgilendirme faaliyetleri yapılacak ve Europass CV ile motivasyon mektubu hazırlama gibi eğitimler düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183