“GİTTİĞİMİZ İLLERDE YETİM ÇOCUKLAR GİBİ ÖĞRETMENEVLERİNE GİDİYORUZ”

YAŞAM

Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) tarafından geleneksel hale getirilen ve 10’uncusu gerçekleştirilen Yılın Enleri Ödül Töreni’nde konuşan DBMD Genel Başkanı Muzaffer Tunç, basın emekçilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek Basınevleri, Basın Sarayı ve Basın Ambulans çağrısında bulundu.

Dünya Basın Mensupları Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ve 10’uncusu gerçekleştirilen Yılın Enleri Ödül Töreni, DBMD Genel Başkanı Muzaffer Tunç öncülüğünde koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Sanat, siyaset ve bürokrasi dünyasından birçok misafirin ağırlandığı gecede yılın 'en'leri ödüllendirildi. Yılın En İyi Yerel Gazetesi dalında Kent Yaşam gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali’nin de ödül aldığı törende DBMD Genel Başkanı Muzaffer Tunç,Muzaffer Tunç, basın emekçilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek Basın Evleri, Basın Sarayı ve Basın Ambulans çağrısında bulundu.

“GİTTİĞİMİZ İLLERDE YETİM ÇOCUKLAR GİBİ ÖĞRETMENEVLERİNE GİDİYORUZ
 

Törenin ilk konuşmasını yapan DBMD Genel Başkanı Muzaffer Tunç, “Bizim hedeflerimizden bahsedelim. Türkiye’depolisevlerimiz, öğretmenevlerimiz var ama basınevlerimiz yok. Gittiğimiz illerde yetim çocuklar gibi, öğretmenevlerine ve polisevlerine gidiyoruz.Hedefimiz 2’şer dönüm 15 kat üzerine en üst kat sosyal tesisler, onun altında kongre ve konferans merkezleri, onun altında spor merkezleri ondan sonra da misafirhanelerve ajans tesisleri olacak şekilde basınevlerimizin yapılması.  Türkiye’nin 81 vilayetinde yapılacak bu çalışma ile basın mensubu arkadaşlarımız orada hem ziyaretlerini hem çalışmalarını hem toplantılarını hem de işlerini gerçekleştirmiş olurlar.Böyle bir çalışma yapılırsa bilhassa siyasetçilerimiz ve bürokratlarımız da sokak sokak, cadde cadde basın mensubu aramazlar.” dedi.

“BASIN SARAYI İLE TÜRKİYE’Yİ DÜNYA MERKEZİ KONUMUNA GETİRMEK İSTİYORUZ”

Bir diğer hedeflerinin “Dünya Basın Sarayı’nı” Türkiye’de kurmak olduğunu belirten Tunç, “Burada dahedefimiz 10 bin metrekare üzerine 15 katlı, yeni havaalanına yakın en üst kat sosyal tesisler, onun altı konferans ve kongre merkezleri onun altı spor merkezleri onun altında 192 ülkedengelmek isteyen tüm gazeteci, radyocu ve televizyoncuarkadaşlara birer büro olması ve en altta da ajans ve da matbaa tesisleri olması yönünde.Türkiye’yi basında dünya merkezi konumuna getirmek istiyoruz. Bunu damümkün mertebe Avrupa Birliği fonlarından yapılması hedeflerimiz arasındaBu projemizi uzun süredir tartışıyoruz ve konuşuyoruz. İnşallah yakın zamanda bitirir de devletimizden de büyük destek alırsak Türkiye’yi dünyanın basın merkezi yapmak istiyoruz. İsteğimiz tüm basın mensupları burada olması ve herhangi bir ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı, Bakanı eğer konuşmak dünyaya seslenmek istersebunu da Türkiye’de gerçekleştirmesi yönünde.” dedi.

“BASIN AMBULANS ÜZERİNDE ÖZELLİKLE DURUYORUZ”

Basın mensuplarının bir diğer sıkıntısının da ulaşım olduğunun vurgusunu yapan Tunç, “ Yerel basındaki arkadaşlarımız ulaşım anlamında çok büyük zorluklar çekiyorlar. Hedefimiz‘Basın Ambulans’ adı altında belediyelerle işbirliği yaparak her belediyenin bir basın ambulans bünyesinde barındırması.Herhangi biracil durum olduğu zaman hemen neredeyse basın mensuplarını alıp derhal o haberi dünyaya servis yapmalarına olanak sağlayacak bir durum. Bu konu üzerinde özellikle duruyoruz.” dedi. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.