Su ürünleri eğitim semineri sertifikalarını aldılar

ÖZEL HABER

Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından Şubat ayında başlayan iki ay süreli Su Ürünleri Eğitim Semineri’ne katılanlara Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

 Su ürünleri eğitim semineri sertifikalarını aldılar

 

Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından Şubat ayında başlayan iki ay süreli Su Ürünleri Eğitim Semineri’ne katılanlara Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

2012 ve 2013 yıllarında Türk Deniz Araştırmaları Vakfı ile işbirliği içerisinde düzenlenen Su Ürünleri Eğitim Seminerleri 2015 yılında Sarıyer Kaymakamlığı, Su Ürünleri Mühendisleri Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası - İstanbul Şubesi ile İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin değerli akademisyenlerinin desteği ile devam etti.

''ATIKLARI SUYA VERDİĞİNİZDE TÜM DENGE BOZULUYOR’’

Sertifika programı, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay’ın Deniz Suyu ve İçme Suyu Kaynaklarımız Ne Kadar Güvenli? adlı semineriyle başladı. Su Kirliliği, şehir atıkları, biyolojik kirlilik, istilacı türler, içme suyu kaynakları ve sorunları, göllerdeki durum gibi bir çok önemli konuya değinen Albay, “Atıkları suya verdiğinizde tüm denge bozuluyor. Nüfus hızla artıyor, havzalara su taşımak yeterli değil, kaçak su kullanımının önlenmesi gerekiyor’’ dedi.

“İSTANBUL’DA EN ÇOK BALIK ÜRETİMİ YAPAN İLÇESİYİZ’’

Sarıyer ilçesinden birçok balıkçının katıldığı programda konuşan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Sarıyer olarak su ürünlerinin depolanmasından muhafazasından ve satış yerleri konularında bazı eksiklerimiz var. İstanbul’un en çok balık üretimi yapan ilçesiyiz. Elde edilen ürünlerin değerlendirileceği yerlerimiz hala mevcut değil, en kısa sürede yetkililerle iş birliği içinde tamamlayacağız. Suyun kullanımı son derece önemli. Nüfusumuz çok fazla olduğundan nereden su getirirsek getirelim yetmiyor. Suyu kirletmemek için özen göstermeliyiz” diye konuştu.

“BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ BİRİMİNİ KURAN İLK BELEDİYE OLMANIN VERDİĞİ AVANTAJLA ÇALIŞMALARIMIZI TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLADIK’’

Konuşmasını yapmak için mikrofona davet edilen Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, “Türkiye’nin 2013 rakamlarına göre İstanbul’un yüzde 42’lik balık ihtiyacının karşılandığı en etkili ilçelerin başında gelen Sarıyer’de gerçekleşen eğitim çalışmasını çok önemsiyoruz. Türkiye’de yerel yönetimlerde Balıkçılık ve Su Ürünleri birimini kuran ilk belediye olmanın verdiği avantajla çalışmalarımızı tek bir çatı altında topladık. 2012-2013 ve bu sene gerçekleştirilen eğitimlerde bu çalışmaların ürünüdür. Kaymakamlığımıza bağlı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışmalarımıza devam eden Türkiye’deki tek belediye olmamızda bizler açısından ayrı bir övünç kaynağıdır’’.

 

Sertifika törenine, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Türkiye Merkez Balık Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Ali Güney, İstanbul Balık Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Murat Kul, Yeniköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Satıroğlu ve Sarıyer’in değerli balıkçı reisleri katılım göstererek desteklerini sundular.

Sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, sertifikalarını Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcılarından Sevgi Atalay ile İsmail Erdem ve Prof. Dr.Meriç Albay’ın elinden aldılar. 101 kişinin sertifika aldığı törende seminere destek veren akademisyen ve uzmanlar ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Acar’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Törenin sonunda tüm katılımcılara Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından içinde ton balığı ve eğitim semineri kitapçığı olan çantalar dağıtıldı.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.