Öğrenciler, öğretmenler, mühendisler, mimarlar, doktorlar, işçiler ve ev hanımları gibi geniş bir kitlenin katıldığı yarışma bu yıl da büyük ilgi gördü. Bilgi Evleri’ne kayıtlı 8 bin 120 üyenin başvurduğu yarışmada toplam 35 bin 444 kitap ve 4 milyon 294 bin sayfa okundu. Katılımcılar dört grup için belirlenen 7 kitabı 40 günde okuyarak ÖSYM standartlarında hazırlanan bir sınava tâbi tutuldular. Sınav sonucunda 42 üye dereceye girdi.
Ödül töreninde gençlere hitap eden Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kitap Okuma Yarışması Ödül töreni için bir araya gelmenin umut verici olduğunu ifade ederek “Bu sosyal belediyecilik örneği için Zeytinburnu Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Artık belediyecilik sadece yolları, parkları yapmak, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak değil. Daha önemlisi gençlerimizi geleceğe hazırlayacak projelere de imza atmaktır. Bu çerçevede Bilgi Evleri’nin önemli bir proje olduğunu bilerek gelişmesini takip ediyoruz. Gençlerimizin içerisinde rahatlıkla çalışma yapacakları, kitap okuyacakları, bir araya gelecekleri, sosyalleşebilecekleri önemli bir mekân olarak Bilgi Evleri ciddi bir fonksiyon görüyor.” şeklinde konuştu.
“OKUMAK, KUTSAL BİR SORUMLULUK”
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: “İlim kendini bilmektir, kendini bilmek varlığını, yokluğunu bilmektir. Dolayısıyla hayatın en değerli eylemi okumaktır. Kainatı okumaktır, kitabı okumaktır. Dünyaya ilişkin ne varsa onları öğrenmeye çalışmaktır. Okumak bu anlamda baktığınız zaman son derece kutsal bir vazife, kutsal bir sorumluluktur. Okumak sadece insanın bilgisini arttırmaz. Öyle kitaplar vardır ki sizin ruhi gelişmenize de katkıda bulunur. Okumak dili inşa eder, dil gönlü inşa eder. İnsanlar gönülleriyle, zihinleriyle konuşur. İnsanın bütün erdemleri, faziletleri kainatı, kitabı okumasından geçer. Neyi okursanız okuyun her okuduğunuz kitap sizi geliştirecek. Ancak kitapların hepsi bir tek kitabı iyi anlamak için okunur o da Kuran-ı Kerim’dir. Bütün kitapları Allah’ın bize hayat rehberi olarak verdiği kainat kitabı olarak gönderdiği Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamak için okuruz. Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anladığımız zaman kainatı da, kendimizi de en iyi şekilde anlayacağız, hayatı anlamlandıracağız ve güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Onun için bu okumalar hayatınızda bir başlangıç olsun.”
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da bir selamlama konuşması yaparak “Kitap Okuma Yarışması’na katılan 8 bin 120 hemşehrimizi ve sınava giren 3 bine yakın hemşehrimizi de kutluyorum. Rabbime bu yarışmanın 13’üncüsünü gerçekleştirmeyi nasip ettiği için şükrediyorum.” dedi.
Zeytinburnu Belediyesi’nce düzenlenen 13. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda Birinci grupta Beştelsiz Bilgi Evi’nden Nehir Güngör birinci, Merkezefendi Bilgi Evi’nden Emir Talha Kurt ikinci, Seyitnizam Bilgi Evi’nden İkra Sude Kurt üçüncü oldu.
İkinci grupta Sümer Bilgi Evi’nden Sara Yetiş birinci, Beştelsiz Bilgi Evi’nden Yusuf Savcı ikinci, Seyitnizam Bilgi Evi’nden Mehmet Ay üçüncülüğü kazandı.
Üçüncü grupta Yenidoğan-Gökalp Bilgi Evi’nden Aynur Türkseven birinci, Yenidoğan-Gökalp Bilgi Evi’nden Ayşenur Türkseven ikinci ve Yeşiltepe Bilgi Evi’nden Berfin Gökçe üçüncü oldu.
Dördüncü grupta ise Yeşiltepe Bilgi Evi’nden Emel Öğretici birinci, Seyitnizam Bilgi Evi’nden Kübra Nur Kaya ikinci, Sümer Bilgi Evi’nden Recep Uçan üçüncülüğe hak kazandı.
Zeytinburnu Belediyesi Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye girenlere, toplamda 47 bin 750 TL para ödülü verildi. Ayrıca ilk üç dereceye giren üyeler ailelerinden iki kişiyle birlikte (toplamda 39 kişi) Çanakkale Yaz Kampı'na katılacak. Yarışmada dereceye girenlerin tam listesine Zeytinburnu Belediyesi resmi web sitesi www.zeytinburnu.bel.tr ile Zeytinburnu Bilgi Evleri web sitesi www.bilgievi.org.tr adreslerinden ulaşılabilir.