Törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul milletvekilleri Şirin Ünal ve Hüseyin Bürge, İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İstanbul Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, AK Parti ilçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eğitimin önemine değindi. Günümüzde ekonomik yaşamı, sosyal ve kültürel değerleri biçimlendiren en önemli kavramın, doğru ve güvenilir bilgi olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay, ”Çağdaş toplumun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, yenilikçi ve girişimci anlayışın asıl kaynağı üniversitelerin yapı taşı olan bilgi, çıktısı da bilgili insandır. Bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımının esas olduğu günümüzde eğitime önem verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
“SOSYAL BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU’NU İNŞAATI BİTTİ”
Sultangazi Belediyesi olarak eğitime yönelik yatırım ve projelere ağırlık verildiğini ifade eden Başkan Altunay, “Burada temelini attığımız Eğitim Birimleri Binası’nın dışında yine kendi imkanlarımızla Sosyal Bilimleri Meslek Yüksek Okulu’nu inşa ediyoruz. Bu eğitim kurumunun inşaatı bitti. Şimdi reklerasyon ve çevre düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Yakın bir zamanda Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun açılış kurdelesini keseceğiz” dedi.
Başkan Altunay konuşmasında ayrıca Sultangazi Belediyesi’nin eğitim ve gençlere yönelik yapılan diğer yatırım ve projeleri hakkında da bilgi verdi.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, İstanbul milletvekilleri Ünal ve Bürge ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Ak’ta birer selamlama konuşması yaptı.
“BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNDEKİ PARADİGMA DEĞİŞTİ”
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilen İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Binası’nın temelini atmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Çavuşoğlu,"Belediyemiz buraya 52 bin metrekarelik müstesna bir yeri ayırmış, mali kaynaklarının önemli bir bölümünü buraya ayırmış, Sultangazi insanına hizmet etmek üzere bir rol almış ve İstanbul Üniversitesi ile bir işbirliği içine girmiş” diye konuştu.
“Eskiden belediyecilik hizmeti denildiğinde, kaldırım, kanalizasyon, çöp toplama gibi hizmetler aklımıza gelirdi” diyen Çavuşoğlu, “ Şimdi belediyecilik hizmetlerindeki paradigma değişti, çerçeve değişti, zihni bir dönüşüm yaşandı. Bu dönüşüm, 1994 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da belediye başkanı olduğu tarihte değişti; insana dokunan, onunla omuz omuza, kol kola giden, nerede beklenti, ihtiyaç sahibi varsa onun yanında duran, her türlü beklentiye, ihtiyaçlara yetişen bir belediyecilik anlayışı. Biz bu belediyecilik anlayışımızı sadece yerelle yeterli kılmıyoruz. Küresel ölçekte de bunu yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Protokol üyeleri daha sonra inşaatın temel atma butonuna birlikte bastı.
BÜYÜK RUMELİ BULUŞMASI
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’nun sonraki durağı Sultangazi Belediyesi'nin “Anadolu’nun Renkleri Sultangazi'de” sloganıyla başlattığı Yöresel Günler Festivali oldu. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Etkinlik Alanı'nda festival kapsamında düzenlenen Büyük Rumeli Buluşması Günleri’nin açılış kurdelesini kesti. Stantları Başkan Altunay ile birlikte gezen Çavuşoğlu, vatandaşlarla sohbet etti.
Etkinlik kapsamında yerel halk oyunlar sergilenirken, davetlilere 3 ton Boşnak böreği dağıtıldı.