Kartal Belediyesi'nde Çini Atölyesi Sergisi

GÜNDEM

Kartal Belediyesi fuaye alanı, Soğanlık Kültür Merkezi Çini Atölyesi öğrencilerinin muhteşem sergisine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, çini sanatının enfes örnekleri sergilenirken, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Serginin açılışını Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına Başkan Yardımcısı Adem Uçar gerçekleştirdi. Programa Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan da katılarak destek verdi. Etkinlik müzik dinletisi eşliğinde başladı.

Soğanlık Kültür Merkezi Çini Atölyesi'nin değerli kursiyerleri ve eğitmen Şerife Bağcıvan'ın önderliğinde düzenlenen sergi, Türk gelenek ve göreneklerinden ilham alarak geçmişten geleceğe bir köprü oluşturuyor.

Sergide, Anadolu motifleri ve halı kilim desenlerinin zarif örnekleri ön plana çıkarken, toplamda 150 çini eseri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Duvar süsleri, vazolar, abajurlar ve tepsiler gibi çeşitli objeler, Kartallıların ilgisini çekiyor.

Çini atölyesi eğitmen ve kursiyerlerinden Başkan Gökhan Yüksel’e teşekkür

Ekim ayında başlayan ve Mayıs ayının sonunda tamamlanacak olan kurs, 16 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Kartal Belediyesi’ne verdikleri destekten dolayı teşekkür eden kursiyerler ve eğitmen Şerife Bağcıvan, Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Başkan Yardımcısı Adem Uçar’a ise ayrıca teşekkürlerini ifade etti.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, etkinliğe katılanlara Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in sevgi ve selamlarını ileterek, sanata ve sanatçıya her zaman destek olacaklarını belirtti. Sözlerine bir sanat tarihçisi olarak eserleri çok beğendiğini söyleyerek devam eden Uçar, çini sanatının önemine vurgu yaptı ve böylesine değerli bir sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından eğitmen Şerife Bağcıvan ile birlikte sergiyi gezen Uçar, etkinliğin sonunda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan ile birlikte Bağcıyan’a çiçek takdim etti.

Sergi, Kartal Belediyesi fuaye alanında 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Formun Üstü

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.