Canias 4.0 teknolojileri ile gücüne güç katacak

GÜNDEM

Serdar Plastik A.Ş., Industrial Application Software (IAS) teknoloji firması ile kurumsal kaynak planlama çözümü, otomasyon, IoT, big data gibi teknolojileri kapsayan canias 4.0 teknolojilerinin kullanımı için iş birliği sözleşmesi imzaladı.

1973 yılında rahmetli İlhami Tütek tarafından kurulmuş beyaz eşya, otomotiv ve termoteknik grubu başta olmak üzere, uzay ve havacılık sanayinin de içinde olduğu 13 ayrı sektörde, Dünya çapında 65 den fazla ülkede, 200 den fazla müşterisine, yüksek teknoloji komponentlerin tasarım ve üretimini yapan Serdar Plastik, kurumsal kaynak planlama çözümü, otomasyon, IoT, big data, bulut, iş zekası ve e-Devlet entegrasyonlarını kapsayan canias 4.0 teknolojileri sunan IAS teknoloji firması ile iş birliği sözleşmesi imzaladı. 

Serdar Plastik A.Ş. AR-GE Binasında  düzenlenen törenle   Serdar Plastik adına Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Serdar Tütek ve IAS teknoloji firması adına Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yaşar Hakan Karabiber işbirliği sözleşmesine imza attılar. 

Serdar Plastik Yönetim Kurulu Başkanı törende yaptığı konuşmada “IAS ile birlikteliğimizde şirketimizin önümüzde ki min 10 yılını  organize ederek, dünya pazarında ki rakiplerimizle varolan rekabet gücümüzü daha ileri aşamalara getirmeyi  hedeflediklerini ifade ederek şunları söyledi : 

Şirketimiz, 2005 yılında SPAS (Serdar Plastik Automation System) denemelerine başlamış ve 2009 yılında da firma bünyesinde ki tüm süreçlerin SPAS üzerinden çalıştırılmasına geçilmiştir.  SPAS, özetle 4 farklı software nin firmamıza özelleştirilmiş hali ile tek çatı software olarak çalıştırılmasıdır. ERP, Barkod sistemi, tüm iş istasyonlarından data toplama ve dağıtma sistemi ve personel takip sistemi birbirlerini tamamlayarak bulut üzerinde çalıştırılmaktadır. 2009 da kurulan bu yapı ile 2011 yılında konuşulmaya başlanan Endüstri4.0 da birçok prensibinin hayata geçirildiği görülmüştür.

Her şeyden önce dördüncü sanayi devriminin, Nesnelerin İnterneti (IoT), büyük veri, yapay zeka, robot ve paylaşım ekonomisi gibi yeniliklerini hem farklı endüstrilere hem de sosyal hayata dahil ederek çeşitli sosyal zorlukları çözebilen bir toplum oluşturmayı amaçlayan firmamız, IAS ile birlikteliğimizle bugünü değil yarının sanayisini daha verimli ve daha ekonomik hale getirmek için ortak çalışmalar yürütecektir.  Yaratacağımız ortak sinerji ile başarılı çalışmalara imza atacağımıza ve Türk Sanayisinde birçok firmaya öncülük edeceğimize yürekten inanıyoruz. 

“ Ekibimiz yaptığı araştırmalarda, Data yorumlamada IAS’ın çok güçlü yerleri olduğunu gördük” 

 IAS teknoloji firmasının yazılımlarının Serdar Plastik için sağlayacağı faydalardan bahseden Tütek, “Şu an bizim en yoğun şekilde üzerine çalıştığımız konu, sahadan topladığımız  dataları daha anlamlı halde içeri almak ve daha iyi yorumlayarak, iş süreçlerimizi verimli hale getirebilmek. Burada IAS’ın çok güçlü yerleri olduğunu gördük.  Bunları Serdar Plastik içerisinde uygulayacağız” dedi.

 Türkiye’nin önemli firmaları ile yaptığı iş birlikleri ve teknolojik önderliği ile Türk sanayisinin gelişime destek vermeyi vizyon edinen IAS teknoloji firması Yönetim Kurulu Başkanı sayın  Yaşar Hakan Karabiber size yaptığı konuşma da  şunları kaydetti:

 “Gelecek için yaptıkları yatırımlarda bizim yazılımlarımızı ve IOT çözümlerimizi rehber olarak seçtikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Uzun bir beraberlik olacak ve burada bahsettiğimiz sadece data çözümü değil. Komple bir çözümden, Endüstri 4.0’dan bahsediyoruz. Plastik komponent sektörünün lider kuruluşlarından biri olan Serdar Plastik A.Ş.’nin  çok uzun yıllardır devam ettirdikleri Digitalleşme çalışmalarına IAS teknolojileriyle sunacağımız  hizmet ve ürünlerimizle önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum.”

Yazılım çözümleri ile Türkiye’yi tüm dünyada da temsil eden IAS’nin yalnızca ERP yazılımı üreten bir firma olmadığına, Endüstri 4.0’ın getirdiği gereklilikleri karşılayacak yazılım ve donanım ürünleri üreten bir teknoloji firması olduğuna  vurgu yapan Karabiber, “caniasERP’nin yanı sıra birbirleriyle  entegre çalışan IOT, bulut, Big Data gibi çözümler sunuyoruz. Yapay zeka üzerine çalışıyoruz. Kendi veri tabanımız IASDB ve kendi yazılım geliştirme platformumuz TROIA var. Müşterilerimize Endüstri 4.0 yolculuklarında tam entegre çalışan bütünsel çözümler sunuyoruz”  ifadelerine yer verdi.

Tütek ve Karabiber ikilisinin konuşmalarının ardından iş birliği sözleşmesi için imzalanması ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile düzenlenen tören sona erdi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.