Büyükçekmece Gölü su toplama havzası orta koruma bölgesinde, ilçe belediyesinden yasal izinler alınmadan kaçak olarak yapılmak istenen 67 bin metrekarelik lojistik depo inşaatı zabıta ekipleri tarafından ikinci kez mühürlendi.
BÜYÜKÇEKMECE CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
ASC Mimarlık Dekorasyon Reklamcılık İnşaat Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Büyükçekmece ilçesi, Karaağaç mahallesi, Eskice mevkii 113 Ada 1 Parsel üzerinde resmi izinler alınmadan konut imarlı alanda yapılmak istenen devasa inşaat için Büyükçekmece Savcılığı’na suç duyurusunda da bulunuldu. Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri kaçak inşaat girişimine geçit vermemek için 24 saat esasıyla bölgede nöbet tutmaya başladı. Göl koruma havzasında yapılmak istenen kaçak yapıya çevre dernekleri ve pek çok sivil toplum örgütü de tepkili. Eylem hazırlıklarına başlayan sivil toplum kuruluşları, İstanbul’un en temiz içme suyunu sağlayan göl havzasındaki düşük yoğunluklu konut alanında kaçak olarak yapılmak istenen lojistik deposunun endişe verici olduğu görüşünde.
ASC Mimarlık Dekorasyon Reklamcılık İnşaat Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi yetkililerinin “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsatımızı aldık” şeklindeki açıklaması şaşkınlık yaratırken, ilgili firmanın bürosundan yapılan açıklamada ise lojistik deposunun Trendyol şirketi için yapıldığı iddia edildi.
“İÇME SUYU HAVZASINDA KAÇAK YAPILARA ASLA İZİN VERİLMEYECEK”
Büyükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamada, İstanbul’un en önemli içme suyu kaynaklarından olan Büyükçekmece Göl havzasının geçmişte olduğu gibi gelecekte de korunacağının altı çizilerek şöyle denildi; “Son yıllarda yaşanan küresel iklim değişiklikleri ve doğal afetler çevrenin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu anlamda mutlak korunması gereken Büyükçekmece Gölü ve çevresine kaçak inşaat yapılması söz konusu dahi olamaz. Hiçbir kurum, hiçbir makam göl koruma havzası içinde, gölün hemen yakınında kişilerin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda onbinlerce metrekarelik alana yapılacak lojistik deposu inşaatına izin veremez. 40 yıldan bu yana Büyükçekmece Gölü havzasında hiç kimsenin yapmadığını yapmaya kalkanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da adını kullanarak inatla yapmak istediği kaçak inşaat konusu mutlaka ilgili bakanlık tarafından da sorgulanacaktır. Büyükçekmece Belediyesi olarak yasaların verdiği haklarımızı sonuna kadar kullanarak, İstanbul’un geleceği için büyük önem arz eden Büyükçekmece Gölü havzasında kaçak inşaatlara geçit verilmeyecektir. İstanbul’un en temiz içme suyu gölünün ve çevresinin kirletilmesine asla izin verilmeyecektir.”