Balyalı: THY'den sonra İBB'nin Hamidiye suyunu devlet kurumları da boykota başladı.

GÜNDEM

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, THY'nin Hamidiye su ile yaptığı sözleşmeyi iptal etmesinin ardından üç devlet kurumunun da Hamidiye su ile olan sözleşmelerini iptal ettiklerini açıkladı.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Hamidiye suyuna boykot uygulayan kamu kuruluşlarına yenilerinin eklendiği ortaya çıktı. RS FM canlı yayınına katılan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, 'Kültür ve Sanayi Bakanlıkları ile Milli Saraylar İdaresi ve Vakıfbank'ın da Hamidiye ile olan sözleşmelerini sonlandırdığını' ilk kez açıkladı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) iştiraki olan ve yer hizmetlerini yürüten TGS'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Hamidiye su ile yaptığı anlaşmayı sonlandırması sosyal medyada büyük tepkilere sebep olmuştu.

İBB Meclisi'nin CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası yayınına bağlandı ve Hamdiye'ye iki bakanlık, Milli Saraylar ve Vakıfbank'ın da boykot uyguladığını ilk kez açıkladı.


Balyalı, kamu kurumlarının Hamidiye ile sözleşmelerini Ekrem İmamoğlu'nun başkan seçilmesi sonrası sonlandırdığını söyledi:

THY'den sonra İBB'nin Hamidiye suyunu devlet kurumları da boykota başladı
BAKANLIKLAR DA ALMIYOR
"Bu İmamoğlu'na karşı bir can acıtma operasyonu. Birçok kamu kuruluşu Hamidiye ile ilişkisini ya sözleşmesi bittiği için, ya da sözleşmesinin ortasındayken sonlandırdı. Bunun tek sebebi Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanı olmasıdır. Yıllar boyunca Hamidiye suyu almışlar. Seçimle birlikte sihirli değnek değmiş Hamidiye'den vazgeçmişler. Bunun başka bir gerekçesi yok. 250'den fazla çalışan var. 1902 yılından beri su üretiyor. İstanbul için de çok ciddi bir değer. Temiz ve kaliteli su sunan bir kuruluş. Mesela Kültür Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Milli Saraylar vazgeçti Hamidiye almaktan. Vakıfbank su almayı bıraktı. Bunun negatif bir kampanya olduğundan başkası aklımıza gelmiyor."


BAYİLİK TALEBİ ARTTI
Balyalı, buna rağmen vatandaşların Hamidiye'ye olan ilgisinin arttığını ve İstanbul'un her yerinden bayilik için kendilerine talep geldiğini anlattı:

"Çağrı merkezine gelen istek ve çağrılarda 3 kat artış var. İstanbul'un her yerinden bayilik için başvurular var. Geçmiş döneme göre işbirliği yapılan tedarikçiler, bayiler hep siyasi gerekçelerle dağıtılmış. Biz bunun tam tersini yapmaya çalışıyoruz. Tamamen bir anlayış farklılığı var. Hamidiye su kötüyse pahalıysa geçmişte de öyleydi. 23 Haziran'dan sonra ne değişti? Belediye Başkanı değişti sadece…"

NE OLMUŞTU?
THY'nin yer hizmetleri veren iştirak şirketi TGS, Hamidiye'den su alım anlaşmasını geçtiğimiz günlerde sonlandırmıştı. TGS'den yapılan duyuruda İBB'ye bağlı iştiraklerden biri olan Hamidiye marka su alımının durdurulduğu belirtilmişti.

30 Eylül itibariyle personel içme suyu alımı yapılan Hamidiye A.Ş ile sözleşmenin sona erdiğini belirten TGS, artık Sırma Grup İçecek ve Sanayi Tic. AŞ ile devam edileceği vurgulamıştı.

THY uçaklarında da bardak su olarak Hamidiye, şişe olarak da Sırma marka su kullanılıyor. Benzer kararın THY için verilip verilmeyeceği ise henüz netleşmedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.