Öne Çıkanlar GÜNDEM Ekrem İmamoğlu Ünlü marka kent yaşam gazetesi gençlik ve spor işleri müdürlüğü

Bu haber kez okundu.

Kadın Kolları Başkanı Hülya Karaali'den Büyük Destek

Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, Babalar Günü ve Çevre Haftası kapsamında düzenlediği piknik etkinliği ile büyük ilgi topladı. Derneğin Kadın Kolları Başkanı Hülya Karaali ve yönetim kurulu tarafından organize edilen etkinlik, çevre bilinci oluşturmak ve topluluk üyelerini bir araya getirmek amacıyla düzenlendi.

BÜYÜK İLGİ VE KATILIM YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Florya Atatürk Ormanı'nda sabah erken saatlerde başlayan etkinlik, Iğdırlıların evlerinden getirdikleri kahvaltılıklarla başladı. Katılımcılar, masalara koydukları birbirinden farklı kahvaltılıklar ile ortak bir kahvaltı ortamı yarattı. Daha sonra dernek tarafından organize edilen yemek dağıtımı gerçekleştirildi. Bakırköy Belediyesi'nin sağladığı masa ve sandalyeler, Beylikdüzü Belediyesi'nin kurduğu çadırda yapılan çay ikramı pikniğe değer katan unsurlardan oldu.

KAFKAS EZGİLERİ ATATÜRK ORMANI’NDA YANKILANDI

Etkinlikte, yörenin önemli ses ve saz ekibi Latif Ayyıldız ve İbrahim Bağış gibi sanatçılarla Gürcan Yılmaz, Cabbar Memetov, Yaşar Gedimov ve Erhan Artan’dan oluşan müzisyenler grubu yöresel ezgilerle piknik organizasyonunu renklendirdi. Katılımcılar, müzik eşliğinde danslar ederek doyasıya eğlendiler.

ÇOCUKLAR HEYECANLA YARIŞTILAR

Çocuklar, yumurta, çuval ve ip çekme yarışları ile doyasıya eğlendi. Kadın Kolları Başkanı Hülya Karaali ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, yarışmalara katılan tüm çocuklara şapka, defter kalem ve boyama defterinden oluşan hediye çantası verdi.

CELAL KARAALİ: BU PİKNİK BİR İLK

Pikniğe katılan hemşerilerini selamlayan ve program akışını organize eden Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali, yaptığı açılış konuşmasında özetle şunlara değindi “Kadın kollarımızın organize ettiği ve yönetim kurulununda destek verdiği Babalar ve Çevre Günü’ne hoş geldiniz. Şimdiye kadar birçok etkinlik yaptık ama bu piknik bir ilk. Herkesin keyifli vakit geçirmesini diliyor, başkanımız sayın Cafer Yıldırım’ı konuşmasını yapmak için davet ediyorum.” dedi.

YILDIRIM: ARTIK KADIN KOLLARIMIZ VAR

Iğdırlılar Derneği Başkanı Cafer Yıldırım, kadın kollarının kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “2010’dan beri yaptığımız etkinliklerle çok güzel anlar yaşadık ancak şimdiye kadar derneğimizde kadın kollarımız yoktu. Değerli kardeşim Ferah ve Hülya hanıma kadın kollarını oluşturdukları ve canla başla çalıştıkları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

DEMİRKAYA: DÜNYA GEÇMİŞİN MİRASI DEĞİL, GELECEĞİN EMANETİDİR

Katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Derneğin genel sekreteri Ferah Demirkaya, “Çocuklarımız ve kadınlarımızın aktif şekilde faaliyetlerde yer alması için elimizden geleni yapacağız. Dünya bize geçmişin mirası değil, geleceğin emanetidir. Bugünkü etkinliğimizle nasıl faaliyetlerde bulunacağımızı sizle paylaşacağız. Tekrar teşekkür ediyorum geldiğiniz için.” dedi.

HÜLYA KARAALİ YÖNETİM KURULUNU TANITTI

Haziran ayı özel tarihlerin olduğu bir ay. Bugün daha çok çevreye dikkat çekmek istiyoruz. Iğdır’ın Çocukları geleceğe sahip çıkıyor dedik. Çocuklarımıza ve çocuklarımızı yetiştiren değerli babalarımıza da ayrı ayrı alkış istiyorum.

Yönetim kurulunu tanıtmak istiyorum size;

Halime Bekçi, Suzan Karaali, Güllü Duvahan, Gülistan Akmugan, Seriye Karaali, Nimet Susan, Aytekin Yıldırım, Necla Atabey, Neslihan Atabey, Selma Acar’ı sahneye alalım ve alkışlayalım.

ATABEY: HEPİNİZİ SONBAHARDA ELMA FESTİVALİNE BEKLİYORUM

Dünya Iğdırlılar Dernekler Federasyonu Başkanı İmdat Atabey de bir konuşma yaparak, “Cafer başkanın söylediği gibi ilk defa bir kadın kolları oluştu. Bunun devamını diliyorum. Tüm kadınlarımızın çevresine haber verip bu oluşuma destek vermesini istiyorum. Şunu bilin ki Iğdırlılar Derneği Türkiye’de en iyi çalışan derneklerden biridir. Derneklerin oluşturduğu federasyonumuz da ikinci yılına giriyor. Biz de sonbahar da Elma Festivali yapmak için sizlerden desteklerinizi bekliyoruz. Amacımız Iğdır’ı Iğdırlıyı dünyaya tanıtmaktır.” dedi.

AKMUGAN: YEŞİLE HASRET BİR TOPLUM OLDUK

Federasyonun Kurucu Başkanı ve Derneğinde eski başkanlarından Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Abdulhadi Akmugan da kısa bir konuşma yaparak, “Iğdır’ımız bugün demokrasinin, çevreciliğin, barışın, kardeşliğin bir örneğini gösteriyor. Ağaçlarda gördüğümüz gibi maalesef çevreye duyarlı bir toplum olmaktan uzaklaşıyoruz. Iğdırlılar olarak Yeşil Iğdır’dan gelen insanlar olarak yeşile hasret bir toplum olduk. Bu yeşile olan özlemimizi ve saygımızı bugün burada vurgulamak için toplandık. Derneğimizin Kadın kolu bir ilke imza atarak derneğimizin tarihine başarı olarak yazılacaktır. Bu temelde emeği geçenlere yürekten teğekkür ediyorum” dedi

AYRIM: DERNEKÇİLİK GÖNÜL İŞİDİR

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte etkinliğe katılan İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Kadın Kolları Başkanı Gülçin Ayrım da “Dernekçilik önce gönül işidir, emek işidir. Bu organizasyonu yapmak hiç kolay bir iş değil. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Başkanımız Cafer bey, Kadın Kolları Başkanımız Hülya Hanım, Genel Sekreterimiz Ferah Demirkaya’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

YILIN BABASI ÖDÜLÜ ZAFER KARAALİ’NİN

Etkinlikte, engelli çocuğu nedeniyle yılın babası seçilen Zafer Karaali'ye başarı ve teşekkür plaketi verildi. Dernek Başkanı Cafer Yıldırım ve Kadın Kolu Başkanı Hülya Karaali'nin birlikte verdikleri yılın babası ödülü büyük alkış aldı. Duygusal anlarında yaşandığı ödül anında yılın babası seçilen Zafer Karaali'de dernek başkanına kadın kolu başkanına ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

KATILIMCILAR ETKİNLİĞİN DEVAMINI İSTEDİLER

Piknik etkinliği, hem Babalar Günü'nü kutlamak hem de çevre konusunda bilinç oluşturmak amacıyla düzenlendi. Tanışma ve kaynaşma hedeflerine ulaşılan etkinlik, beklenenden fazla ilgi ve katılım ile başarıyla tamamlandı. Katılımcılar memnuniyetlerini dile getirirken, bu tür etkinliklerin daha geniş katılımlarla devam etmesini istediler. Dernek yöneticileride davetlilere verdikleri sözlerde Yeşil Iğdır'ın adını taşıyan bir derneğin çalışmalarıda, topluma ve çevreye yönelik bu tür etkinliklerle farkındalık yaratmaya devam edeceğini belirttiler. Fazıl Anıl Kılıçlı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183